Business in Sports: Letterlijk én figuurlijk grenzen verleggen

Hoe dragen sport en sportinnovatie bij aan de maatschappelijke en economische doelstellingen van de regio? Volgens Jos Schneiders, voorzitter Limburg Economic Development, gaan topsport, innovatie en economische ontwikkeling hand in hand. Want sport stimuleert innovatie en dat zorgt voor economische groei en ontwikkeling. “De sportwereld en het bedrijfsleven hebben dus een gemeenschappelijk belang om grenzen op te zoeken en samen aan programma’s te werken.”

In het Business in Sports-project zoeken ondernemers en sporters elkaar op. “Het is voor ondernemers heel inspirerend om met topsporters samen te werken,” stelt Schneiders. “Door gebruik te maken van de visies en ideeën van sporters bij de ontwikkeling en testen, komen innovaties sneller en beter tot stand. Andersom kunnen sporters volop kennis nemen en gebruik maken van innovaties die prestaties vergroten, denk bijvoorbeeld aan nieuwe materialen die snelheid verhogen of beter beschermen, of voedingsmiddelen die het natuurlijk immuunsysteem ondersteunen, de weerstand vergroten of het herstel na inspanning versnellen.”

Over Business in Sports

Business in Sports (BiS) is ontwikkeld in opdracht van Topsport Limburg in samenwerking met BIZZdom. Het idee erachter is dat topsporters beter presteren dankzij innovaties. Tegelijkertijd worden deelnemende ondernemers ondersteund in het sneller naar de markt brengen van hun innovaties. De topsport is namelijk een sector met grote ondernemingen als stakeholders. Een sector ook waarin innovaties snel worden geadopteerd en effectief gebruik wordt gemaakt van marketing. BiS beschikt over aanzienlijke middelen om de ondernemers en daarmee de sporters van dienst te zijn zoals 1500 topsporters voor testen en feedback, een coaching platform, test- en laboratoriumfaciliteiten, het High Performance Center met state-of-the-art kennis op uiteenlopende gebieden etc. De eerste groep van 10 ondernemers is inmiddels gestart.

Event 18 januari 2016

Topsport Limburg bestaat in het Olympisch jaar 2016 twintig jaar. Dat wordt gevierd met een aantal activiteiten. Het jubileumjaar wordt afgetrapt op maandag 18 januari met de presentatie van het project Business in Sport, de uitreiking van de Sport & Innovatie Award 2015 en de opening van het Olympisch jaar. Voor sporters, coaches, ondernemers en deelnemers aan het project Business in Sports biedt dit evenement een uitgelezen kans elkaar te ontmoeten, en de mogelijkheden in de wereldwijde sport & innovatiemarkt te verkennen. Het programma ziet er als volgt uit:

Programma

16.30 uur ontvangst
17.00 uur opening
17.02 uur inleiding Leo Smit over innovatie met betrekking tot onder meer het
nieuwe wielerpak van Giant Alpecin.
17.12 uur pitches deelnemers aan het innovatieproject Business in Sport
18.00 uur opening Olympisch jaar met sporters en coaches
18.20 uur uitreiking Sport & Innovatie Award door Jos Schneiders, voorzitter van Limburg Economic Development (LED)
18.30 uur netwerkborrel

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 18 januari 2016 bij Fitland XL in Sittard-Geleen. Aanmelden kan hier.

LED werkt samen met:
laden...