Limburg Economic Development (LED)

De stichting Limburg Economic Development (LED) is het samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijs en heeft als doel het realiseren van het Brainport 2020-programma in Zuid-Limburg. LED ondersteunt de ontwikkeling van nieuwe initiatieven die aantoonbaar bijdragen aan de ambities van Zuid-Limburg, haalbaar zijn en na de startfase zelfstandig verder kunnen. Daarnaast richt LED zich op de branding van Zuid-Limburg.

De (netwerk)organisatie

De organisatie van LED is lean & mean opgebouwd. Het bureau bestaat uit een handvol mensen, het netwerk eromheen beslaat de volledige breedte van Zuid-Limburg.

Over de (netwerk)organisatie

Programmacommissies

In acht programmacommissies werken ondernemers, kennisinstellingen en overheden uit Zuid-Limburg samen aan een sterkere economie.

  • Chemie & Materialen
  • Life Sciences & Health
  • Logistiek
  • Leisure
  • Basics

Lees verder

Branding van Zuid-Limburg

Een krachtige economische ontwikkeling is gebaat bij een goede reputatie van de regio. LED werkt aan de (economische) positionering van Zuid-Limburg.

Lees verder

Brainport 2020-regio

Brainport 2020 wil Zuidoost-Nederland ontwikkelen tot een technologische en economische regio van wereldformaat. De ambitie van Brainport 2020 is te behoren tot de top 3 toptechnologische regio's van Europa en de top 10 in de wereld. Hiervoor is een programma met concrete acties ontwikkeld. De uitvoering van dit programma gebeurt in zes triple helix regio’s. Zuid-Limburg is een van deze regio’s.

LED werkt samen met:
laden...