Brainport 2020

Een plek in de top tien van de sterkste en meest innovatieve economische regio’s in de wereld en de top drie van Europa met werk voor nagenoeg iedereen. Dat zijn de belangrijkste doelstellingen van het programma Brainport 2020, waarvoor Zuidoost-Nederland, inclusief Zuid-Limburg de komende jaren, gaat.

Samen met Seaport Rotterdam, Airport Amsterdam, is Brainport Zuidoost-Nederland een van de drie pijlers waarmee Nederland wil terugkeren in de innovatieve, duurzame en internationale economische top van de wereld. Meer informatie over Brainport2020 vindt u in de samenvatting van het rapport ‘Brainport2020, Topeconomy, smart society’ of in het volledige rapport `Visie, strategie en uitvoering’.

De kernactiviteiten van LED vloeien voort uit die Brainport2020-agenda. LED richt zich op de twee topsectoren Chemie & Materialen en Life Sciences & Health, met de cross-overs naar Systems & Care, Nieuwe Energie, Logistiek, Smart Services en Leisure. Kenmerkend voor de Brainport-aanpak is de inzet op de regionaal sterke clusters en een integrale aanpak op de Brainport-domeinen van Technology (technologieontwikkeling), Business (business development), People (arbeidsmarkt) en Basics (aantrekkelijk vestigingsklimaat voor bedrijven en kenniswerkers).

Bezoek www.brainport2020.nl voor meer informatie over Brainport 2020.