Brightlands Innovation Factory helpt sociale ondernemingen groeien

datum: 21-03-2018

Brightlands Innovation Factory en De Vereniging Limburg hebben het initiatief genomen tot de ontwikkeling van het programma Sociaal Ondernemerschap. Het programma is bedoeld voor sociale ondernemingen die al even meedraaien, maar het moeilijk vinden de omzet te verhogen, de volgende fase van groei te realiseren en hun impact op te schalen. Het eerste programma gaat op 28 maart a.s. als pilot van start met een groep Limburgse sociale ondernemers.

Sociaal ondernemers zoeken innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Het gaat hen vooral om het maken van impact, winst is niet het hoofddoel. Toch heeft elke sociale onderneming, net als elk ander bedrijf, een verdienmodel en levert zij een product of dienst. Voor een sociale onderneming is het vaak een uitdaging om omzetgroei te realiseren, zonder het hogere doel uit het oog te verliezen.

Tijdens het programma Sociaal Ondernemerschap werken de deelnemers (die  projecten/bedrijven vertegenwoordigen) samen aan de groei en impact van hun bedrijf. Ze worden daarbij geholpen door ervaren experts van Brightlands Innovation Factory die de ondernemers helpen om groeidoorbraken te realiseren. Het programma is gestoeld op bestaande methoden die Brightlands Innovation Factory gebundeld heeft tot een krachtig en interactief programma. Speciaal voor het programma ‘Sociale Ondernemers’ heeft Brightlands Innovation Factory het start-up programma omgebouwd tot vier interactieve sessies die door een gezonde balans van theorie, ondersteuning en ‘het zelf doen’ zorgen voor vooruitgang en groei van de ondernemingen. Tijdens het slotevenement Get Out of the Building op 29 juni, presenteren de deelnemers hun vernieuwde strategie aan het publiek.

Patrick van der Meer, Director Dealflow Management Brightlands Innovation Factory: “Elke serieuze onderneming moet op zoek naar het juiste business model. Dat geldt óók voor de sociale ondernemer. Niet het type onderneming bepaalt de weg daarnaar toe, maar de vragen die je jezelf als ondernemer moet stellen. Wij zijn blij met dit experiment en hopen op basis hiervan een structureel programma te ontwikkelen waarmee we een bijdrage leveren aan bloeiend sociaal ondernemerschap in Limburg.”

Wil Rutten, De Vereniging Limburg: “De deelnemers aan dit programma kunnen samen met andere deelnemers, experts en trainers de tijd nemen om echt aan de groei en impact van hun bedrijf te werken. Dit zijn stuk voor stuk ondernemers die hun bedrijf uit het hart zijn gestart, die nu toe zijn aan hun volgende stap en hier de kans krijgen hun ambities waar te maken. Dit is goed voor de ondernemers en goed voor Limburg.”

Over Brightlands Innovation Factory

Brightlands Innovation Factory begeleidt start-ups tot succesvolle bedrijven. Brightlands Innovation Factory helpt start-ups in de hele levenscyclus: van het allereerste idee tot en met het daadwerkelijk in productie nemen en verkopen van het product (incubatie – acceleratie – validatie – scale-up). Het gaat dan om start-ups die actief zijn in de vier focusgebieden van de Brightlands campussen: chemie en materialen (Sittard-Geleen), gezondheid (Maastricht), slimme IT-services en big data (Heerlen) en voeding (Venlo). De (internationale) start-ups krijgen onder meer een werkplek op de campus, toegang tot het hoogwaardig kennis- en expertisenetwerk en faciliteiten zoals laboratoria, proeffabrieken en 3D-printers. www.brightlandsinnovationfactory.com 

Over de Vereniging Limburg

De Vereniging Limburg is een initiatief van de Provincie Limburg ter ondersteuning van de Sociale Agenda 2025. Het is een beweging van en voor Limburgers en opgericht om samen te werken aan een vitaler Limburg. In de Vereniging Limburg slaan inwoners, maatschappelijke organisaties, ondernemers, kennis- en onderwijsinstellingen en overheden de handen ineen vanuit de overtuiging dat vernieuwing tot stand komt door samenwerking. 

www.devereniginglimburg.nl

 

Eerdere berichten:

Samenwerking in Automotive nu echt van start

06-04-2018
Het was voor het eerst dat automotive-bedrijven in de euregio Maas-Rijn zich gezamenlijk presenteerden met een beurs en…
Lees meer

Subsidie voor projecten ter verbetering van de werkgelegenheid

05-04-2018
Het programma OPZuid 2014-2020 stelt € 8.606.786 EFRO-subsidie beschikbaar voor projecten die bijdragen…
Lees meer

Nieuw zakelijk evenement gratis toegankelijk

25-03-2018
Deze week vindt de eerste editie plaats van Limburg Unlimited. Het zakelijk evenement voor de provincie Limburg,…
Lees meer

Smart Automotive Seminar

25-03-2018
In de Euregio zijn diverse kennisinstituten, ontwikkelingslaboratoria en productiebedrijven bezig met de ontwikkeling en…
Lees meer

Euregio ís Smart Automotive Region (komt dat zien!)

23-03-2018
De Euregio Maas-Rijn beschikt over een krachtig automotive cluster. Aan beide zijden van de Nederlands-Duitse grens zijn…
Lees meer
Pagina 1 / 148
LED werkt samen met:
laden...