Stevige Chinese impuls voor Brightlands Maastricht Health Campus

datum: 01-02-2018

Een Limburgse delegatie onder leiding van Guido Derks (Algemeen directeur van de Provincie Limburg) ondertekende in Chengdu (China)  een Joint Venture overeenkomst tot oprichting van een fondsmanagement vennootschap. Deze formele samenwerking tussen Brightlands Maastricht Health Campus, Brightlands China Center, Chengdu Liankang Investment Co Ltd. en Shanghai Zhisun Private Equity Management Vo. Ltd moet leiden tot verschillende investeringsfondsen in de gezondheidssector (Health en Life Sciences).

In eerste instantie ligt de focus op het faciliteren van de ambities van Nederlandse bedrijven om te expanderen naar Chinese markten. In de tweede fase worden ook Chinese bedrijven die activiteiten in Europa willen ontplooien ondersteund. Het Brightlands China Center zal zowel Nederlandse als Chinese bedrijven en organisaties hierbij begeleiden. Naar verwachting is het eerste fonds al eind 2018 operationeel. 

Twan Beurskens, Gedeputeerde Economie en Kennisinfrastructuur: “Dankzij deze investeringsfondsen krijgt de Brightlands Maastricht Health Campus een stevige impuls. Het mooie van deze constructie is dat zowel Nederlandse als Chinese ondernemers en organisaties kansen geboden worden. Het delen van kennis en het vermarkten van producten en diensten gaat beide kanten op: halen en brengen.”

Eerdere berichten:

Save the date: Limburgse arbeidsmarktdag op 24 mei

20-02-2018
Op 24 mei a.s. vindt in Theaterhotel De Oranjerie in Roermond de Limburgse Arbeidsmarktdag plaats met als titel: Anders…
Lees meer

Voorjaarsevent LimburgMakers & LimburgLogistiek

19-02-2018
Dit voorjaar markeert het begin van het tweede jaar van de succesvolle programma’s LimburgMakers en…
Lees meer

Smart Automotive Region op Limburg Unlimited

16-02-2018
De Euregio is sterk in Automotive en laat dat met veel overtuiging zien tijdens Limburg Unlimited op 28 en 29 maart in…
Lees meer

Limburg laat zich tijdens Limburg Unlimited van zijn beste kant zien

16-02-2018
Limburg heeft zich de laatste jaren krachtig ontwikkeld; op het gebied van chemie en materialen, gezondheid en life…
Lees meer

Arbeidsmarkt wordt krapper, vooral kansen in techniek

16-02-2018
Het aantal ww-uitkeringen daalt in een rap tempo. Het UWV meldt dat er eind januari 2018 25% minder ww-uitkeringen wordt…
Lees meer
Pagina 1 / 142
LED werkt samen met:
laden...