Eerste editie van de T-splitsing

datum: 04-01-2018

Op 18 december namen tientallen tweedejaars VMBO-leerlingen deel aan de T-splitsing. Tijdens deze tour kregen ze de kans om een kijkje achter de schermen te nemen bij technische bedrijven op het bedrijventerrein in Sittard-Geleen. Het doel is om leerlingen te stimuleren een opleiding in de technische sector te kiezen.

Deelnemende bedrijven

Op maandagochtend verzamelden de leerlingen bij Wooncentrum Pfennings, gelegen aan de Industriestraat in Sittard. Hier vond de aftrap van de tour plaats. De leerlingen werden in groepen verdeeld en bezochten ieder twee van de deelnemende bedrijven. Van carwrapping bij MH Roadstyling en interieuronderdelen voor auto’s bij Kupron, tot precisie onderdelen gemaakt in de geautomatiseerde werkplek van Lucassen Metaalbewerking. De deelnemende bedrijven brengen elk een andere kant van de technische sector in beeld. Bij Vahsen Constructies mogen de leerlingen een voor een even lassen en ook Jac Salvino Glas zet ze aan het werk met het snijden en polijsten van hun eigen glasplaat. Tatjana Roolvink, leerling van DaCapo College, is enthousiast over de tour: “Ik vind het persoonlijk heel erg leuk en mijn interesse ligt bij techniek. Ik was eerst aan het twijfelen, maar dit heeft mij wel overgehaald.”

Volgende editie

Het is de eerste keer dat DaCapo College, ondernemersvereniging BSG, gemeente Sittard-Geleen en Limburg Economic Development deze tour organiseren. En met succes! Sabina Drenth, DaCapo College beleidsmedewerker LOB: “Dit was de eerste keer dat we dit hebben georganiseerd en ik kreeg al heel veel reacties dat het echt een goede dag was. We willen hier een structurele samenwerking van maken met de bedrijven, dus er komt zeker nog een volgende editie.”

 

Eerdere berichten:

Interesse in Chinese markt? Kom naar eerste China Investment Summit!

07-09-2018
Een primeur voor Nederland: op 21 september a.s. vindt de allereerste China Investment Summit plaats. Dé kans voor…
Lees meer

Samenwerking in Automotive nu echt van start

06-04-2018
Het was voor het eerst dat automotive-bedrijven in de euregio Maas-Rijn zich gezamenlijk presenteerden met een beurs en…
Lees meer

Subsidie voor projecten ter verbetering van de werkgelegenheid

05-04-2018
Het programma OPZuid 2014-2020 stelt € 8.606.786 EFRO-subsidie beschikbaar voor projecten die bijdragen…
Lees meer

Nieuw zakelijk evenement gratis toegankelijk

25-03-2018
Deze week vindt de eerste editie plaats van Limburg Unlimited. Het zakelijk evenement voor de provincie Limburg,…
Lees meer

Smart Automotive Seminar

25-03-2018
In de Euregio zijn diverse kennisinstituten, ontwikkelingslaboratoria en productiebedrijven bezig met de ontwikkeling en…
Lees meer
Pagina 1 / 148
LED werkt samen met:
laden...