Tour langs technische bedrijven voor VMBO-leerlingen

datum: 14-12-2017

Op maandag 18 december nemen 60 VMBO 2 leerlingen van DaCapo College deel aan de T-splitsing. Een tour langs technische bedrijven op het bedrijventerrein Handelscentrum Bergerweg in Sittard-Geleen, met als doel leerlingen te stimuleren een opleiding in de technische sector te kiezen. Tijdens de tour krijgen de leerlingen een indruk van de mogelijkheden die de technische sector te bieden heeft.

 

Realistisch beeld

Er is op de arbeidsmarkt veel vraag naar technisch geschoold personeel, maar toch kampen de technische profielen op het VMBO al jaren met teruglopende leerlingaantallen. Het DaCapo College heeft daarom als doelstelling om zoveel mogelijk leerlingen te stimuleren om voor de techniek te kiezen. Om dit keuzeproces te ondersteunen helpt het als bedrijven de boodschap mee uitdragen en leerlingen mee laten kijken in het bedrijf. Tijdens de tour krijgen de leerlingen daarom een realistisch beeld van bedrijven in de technische sector.

Deelnemende bedrijven

Maandag 18 december 9.00 uur is de officiële opening van de T-splitsing. De leerlingen verzamelen bij Wooncentrum Ger Pfennings. Vervolgens bezoeken ze in kleinere groepen de technische bedrijven MH Roadstyling, Vahsen Constructies, Jac Salvino Glas, Kupron en Lucassen Metaaltechniek. Hier krijgen ze een rondleiding en de kans om zelf aan de slag te gaan binnen het bedrijf!

Samenwerking

Voor de T-splitsing slaan het bedrijfsleven, de overheid en onderwijs de handen ineen. Het is een samenwerking tussen DaCapo College, Bedrijven Sittard-Geleen (BSG), Gemeente Sittard-Geleen en Limburg Economic Development (LED). 

Eerdere berichten:

Interesse in Chinese markt? Kom naar eerste China Investment Summit!

07-09-2018
Een primeur voor Nederland: op 21 september a.s. vindt de allereerste China Investment Summit plaats. Dé kans voor…
Lees meer

Samenwerking in Automotive nu echt van start

06-04-2018
Het was voor het eerst dat automotive-bedrijven in de euregio Maas-Rijn zich gezamenlijk presenteerden met een beurs en…
Lees meer

Subsidie voor projecten ter verbetering van de werkgelegenheid

05-04-2018
Het programma OPZuid 2014-2020 stelt € 8.606.786 EFRO-subsidie beschikbaar voor projecten die bijdragen…
Lees meer

Nieuw zakelijk evenement gratis toegankelijk

25-03-2018
Deze week vindt de eerste editie plaats van Limburg Unlimited. Het zakelijk evenement voor de provincie Limburg,…
Lees meer

Smart Automotive Seminar

25-03-2018
In de Euregio zijn diverse kennisinstituten, ontwikkelingslaboratoria en productiebedrijven bezig met de ontwikkeling en…
Lees meer
Pagina 1 / 148
LED werkt samen met:
laden...