Arcus College stijgt 13 plekken in MBO Keuzegids

datum: 14-12-2017

In 2017 steeg Arcus al zeven plaatsen in de landelijke ranking van de Mbo keuzegids 2017. In de MBO Keuzegids van 2018 stijgt Arcus opnieuw zes plaatsen ten opzichte van alle ROC’s in Nederland. Acht opleidingen van Arcus staan in top 10 van de MBO Keuzegids, waarvan drie in de top drie. Het gaat om opleidingen in ICT, Logistiek, Zorg, Kunst, Theater en Media en Openbare Orde en Veiligheid. De opleiding Verkoop verbeterde haar positie met meer dan 5 punten ten opzichte van de keuzegids 2017. Er zijn helaas ook een vijftal opleidingen (richtingen Techniek en Horeca), die minder goed scoren. 

Eerste resultaten

“Vanaf begin 2017 zijn er al veel stappen gezet binnen Arcus om te komen tot een hernieuwde organisatie met als belangrijkste speerpunt de kwaliteit van ons onderwijs. De eerste veranderingen en resultaten zijn inmiddels in-en extern zichtbaar. Zo zagen we een stop op de afname in de studentenaantallen en nu de positieve score in de MBO Keuzegids 2018. We staan voor de kwaliteit van ons onderwijs en daar zijn alle pijlers op gericht.

Het is belangrijk dat we bij Arcus studenten vasthouden tot ze een diploma hebben en hun entree op de arbeidsmarkt in de regio kunnen maken. Zuid- Limburg is een prachtige regio om te wonen en te werken en het is belangrijk dat we vakmensen in deze regio houden. We zijn op de goede weg en die gaan we samen verder bewandelen. Een nieuwe weg, waarbij we trots mogen zijn op de eerste positieve resultaten,” Vertelt Karel van Rosmalen, Voorzitter College van Bestuur.

Over de Keuzegids

De mbo keuzegids is een gids voor aanstaande studenten. Verschillende opleidingsrichtingen van Arcus komen hierbij ook aan de orde. De resultaten zijn samengesteld uit meerdere onderzoeken, waarin de tweejaarlijkse JOB monitor en de mbo benchmark met name bepalend zijn voor de ranking. Daarnaast zijn resultaten meegenomen uit de "Indicator Toekomstige Arbeidsmarkt" van ROA en gegevens, zoals van het ministerie van OCW en DUO. De keuzegids Mbo 2018 wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI).
 

Eerdere berichten:

Interesse in Chinese markt? Kom naar eerste China Investment Summit!

07-09-2018
Een primeur voor Nederland: op 21 september a.s. vindt de allereerste China Investment Summit plaats. Dé kans voor…
Lees meer

Samenwerking in Automotive nu echt van start

06-04-2018
Het was voor het eerst dat automotive-bedrijven in de euregio Maas-Rijn zich gezamenlijk presenteerden met een beurs en…
Lees meer

Subsidie voor projecten ter verbetering van de werkgelegenheid

05-04-2018
Het programma OPZuid 2014-2020 stelt € 8.606.786 EFRO-subsidie beschikbaar voor projecten die bijdragen…
Lees meer

Nieuw zakelijk evenement gratis toegankelijk

25-03-2018
Deze week vindt de eerste editie plaats van Limburg Unlimited. Het zakelijk evenement voor de provincie Limburg,…
Lees meer

Smart Automotive Seminar

25-03-2018
In de Euregio zijn diverse kennisinstituten, ontwikkelingslaboratoria en productiebedrijven bezig met de ontwikkeling en…
Lees meer
Pagina 1 / 148
LED werkt samen met:
laden...