Nieuwe fase in economische samenwerking Zuid-Limburg

datum: 03-12-2017

De economische samenwerking in Zuid-Limburg gaat een nieuwe fase in. Dat hebben de wethouders Economie van Sittard-Geleen, Heerlen en Maastricht gisteren bekend gemaakt. In lijn met het regeerakkoord Rutte III waarin de regio een prominente plaats inneemt, slaan Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen als centrumsteden de handen in elkaar en nemen hun verantwoordelijkheid om samen de economie in Zuid-Limburg nog verder te versterken.

Uiteraard kunnen de drie gemeenten dat niet alleen. Samenwerking met de overige gemeenten in Zuid-Limburg, de provincie en samenwerking met het bedrijfsleven en onderwijs- en kennisinstellingen (triple helix) zijn en blijven het uitgangspunt in deze next-level opzet.

Arbeidsmarkt, economie en vestigingsklimaat vormen de focusgebieden in deze volgende fase van de regionale economische samenwerking in Zuid-Limburg, die wordt ontwikkeld op het fundament van Limburg Economic Development (LED). De drie portefeuillehouders economie (John Aarts, Martin de Beer en Pieter Meekels) hebben afgesproken dat inhoudelijke uitwerking van de vernieuwde economische samenwerking de komende weken verder vorm krijgt. Dat voorstel wordt besproken met de andere Zuid-Limburgse gemeenten.

 

Eerdere berichten:

Save the date: Limburgse arbeidsmarktdag op 24 mei

20-02-2018
Op 24 mei a.s. vindt in Theaterhotel De Oranjerie in Roermond de Limburgse Arbeidsmarktdag plaats met als titel: Anders…
Lees meer

Voorjaarsevent LimburgMakers & LimburgLogistiek

19-02-2018
Dit voorjaar markeert het begin van het tweede jaar van de succesvolle programma’s LimburgMakers en…
Lees meer

Smart Automotive Region op Limburg Unlimited

16-02-2018
De Euregio is sterk in Automotive en laat dat met veel overtuiging zien tijdens Limburg Unlimited op 28 en 29 maart in…
Lees meer

Limburg laat zich tijdens Limburg Unlimited van zijn beste kant zien

16-02-2018
Limburg heeft zich de laatste jaren krachtig ontwikkeld; op het gebied van chemie en materialen, gezondheid en life…
Lees meer

Arbeidsmarkt wordt krapper, vooral kansen in techniek

16-02-2018
Het aantal ww-uitkeringen daalt in een rap tempo. Het UWV meldt dat er eind januari 2018 25% minder ww-uitkeringen wordt…
Lees meer
Pagina 1 / 142
LED werkt samen met:
laden...