Diploma-uitreiking Tech2Create

datum: 01-12-2017

22 Werknemers van Tech2create partners; Thomas Regout, IAC, STORK en SPIE hebben afgelopen week hun diploma van Mechanisch Operator A/B of Werkvoorbereider of Technisch Leidinggevende in ontvangst. Alle partijen zijn partners van het project Tech2create. Een belangrijk ontwikkelprincipe binnen het project Tech2create, dat valt onder het Techniekcollege, is co-creatie; de opleidingen worden gezamenlijk met de bedrijven ontwikkeld, dit gaat verder dan input leveren. Vanuit Tech2Create zijn alle drie de opleidingen, waar de eerste werknemers op zijn afgestudeerd, opnieuw ontwikkeld. De opleiding Technisch Leidinggevende is zelfs een geheel nieuwe opleiding!

Over de opleidingen

De opleidingen waar de werknemers op zijn afgestudeerd zijn:

  • Mechanisch operator B, dit is een niveau 3 opleiding en duurt tussen de 2 en 3 jaar.
  • Werkvoorbereider, dit is een niveau 4 opleiding en duurt 3 jaar.
  • Technisch Leidinggevende, eveneens een niveau 4 opleiding met een duur van 1 jaar. De opleiding Technisch leidinggevende  betreft een opleiding voor specialisten.

Thomas Regout 

“Thomas Regout bestaat al sinds 1834 en is marktleider op het gebied van geleiders. Je komt onze geleiders overal tegen. In laden natuurlijk, maar ook in pinautomaten of in armleuningen van auto’s.” Rene Kerkhof, Tooling Manager bij Thomas Regout, werkt al 33 jaar bij het bedrijf. Hij was mentor van een aantal gediplomeerden die woensdag hun diploma in ontvangst namen. “ De in totaal tien gediplomeerden van Thomas Regout met een gemiddelde leeftijd van 46 jaar zijn enorm gedreven en heel erg bezig met hun ontwikkeling. We blijven onze producten steeds verder ontwikkelen en we investeren in nieuwe machines en technologieën. Zo werken we eraan om een fabriek van de toekomst te worden. Maar als we echt een fabriek van de toekomst willen zijn, moeten we ook medewerkers van de toekomst hebben! En onze mensen, die gisteren hun diploma hebben behaald zijn de juiste mensen, die we hiervoor nodig hebben.”

Over Tech2Create


Tech2Create is een publiek-private samenwerking, waarin een aantal Zuid-Limburgse bedrijven uit de ‘maakindustrie’, ‘engineering’ en ‘maintenance’ participeren. Samen met de bedrijven en gemeenten gaat Techniekcollege (de samenwerkende techniek school van Arcus en Leeuwenborgh) zorg dragen voor aantrekkelijk en eigentijds mbo-onderwijs, dat ruimte biedt aan regionale verschillen in een veranderende arbeidsmarkt. Een belangrijk ontwikkelprincipe binnen het project Tech2create, dat valt onder het Techniekcollege,  is co-creatie; de opleidingen worden gezamenlijk met de bedrijven ontwikkeld, dit gaat verder dan input leveren. De moederorganisatie Arcus is penvoerder van het project en is, samen met VDL Nedcar, de founding partner. Andere partners die meedoen aan het project Tech2create zijn Thomas Regout, IAC, Stork, Spie, Engie, Goflex, Emma Safety Shoes, Randstad en Adecco. Publieke partners zijn gemeente Heerlen, gemeente Sittard-Geleen, en de provincie Limburg.

De missie van Tech2Create is:
De realisatie van kwalitatief hoogwaardige, innovatieve (toekomstbestendige) techniekopleidingen, optimaal;  afgestemd op het regionale bedrijfsleven; Bredere inzetbaarheid van werknemers en werkzoekende; De gezamenlijke ontwikkeling van opleidingen die marktgericht is, gebruik maakt van aantrekkelijke lesmethoden en state-of-the-art kennis en faciliteiten; Een groot deel van uitvoering moet naar het bedrijf, met verbetering van onderwijskundige kwaliteit.

Eerdere berichten:

Save the date: Limburgse arbeidsmarktdag op 24 mei

20-02-2018
Op 24 mei a.s. vindt in Theaterhotel De Oranjerie in Roermond de Limburgse Arbeidsmarktdag plaats met als titel: Anders…
Lees meer

Voorjaarsevent LimburgMakers & LimburgLogistiek

19-02-2018
Dit voorjaar markeert het begin van het tweede jaar van de succesvolle programma’s LimburgMakers en…
Lees meer

Smart Automotive Region op Limburg Unlimited

16-02-2018
De Euregio is sterk in Automotive en laat dat met veel overtuiging zien tijdens Limburg Unlimited op 28 en 29 maart in…
Lees meer

Limburg laat zich tijdens Limburg Unlimited van zijn beste kant zien

16-02-2018
Limburg heeft zich de laatste jaren krachtig ontwikkeld; op het gebied van chemie en materialen, gezondheid en life…
Lees meer

Arbeidsmarkt wordt krapper, vooral kansen in techniek

16-02-2018
Het aantal ww-uitkeringen daalt in een rap tempo. Het UWV meldt dat er eind januari 2018 25% minder ww-uitkeringen wordt…
Lees meer
Pagina 1 / 142
LED werkt samen met:
laden...