Nationale Sportinnovator Prijs 2017

datum: 30-11-2017

Heunen Opticiens, Maatschap Fysio Stofberg, Kembit en Stichting Topsport Limburg bundelen hun krachten en doen een aanvraag voor de Nationale Sportinnovator Prijs 2017 Towards Tokyo 2020. Hun doel: sportieve prestaties verbeteren door sporters uitgebreid te analyseren op het gebied van DNA, fysieke functie en cognitieve prestatie.

Mochten ze de prijs, en de daaraan verbonden financiële steun, winnen, willen de samenwerkende bedrijven een pilot starten. Tijdens de pilot willen ze 20 topsporters onderzoeken en begeleiden tijdens hun voorbereiding van Tokyo 2020 met als doel hun sportprestaties te verbeteren. 

Omgekeerd te werk gaan

De topsport wordt meer en meer bediend door de wetenschap, op zoek naar inzichten om prestatie te verbeteren. Een nieuw onderzoek dat het nut aantoont van een product of dienst in relatie tot sportieve prestatie, en topsporters en hun coaches springen er boven op om alles te weten te komen. Terecht natuurlijk. Heunen Opticiens, Maatschap Fysio Stofberg, Kembit en Stichting Topsport Limburg draaien het om, en gaan eerst op het best mogelijke niveau kijken wat een sporter nodig heeft: Wat vertelt het DNA over aanleg en prestatieve mogelijkheden, in hoeverre kunnen cognitieve functies worden verbeterd en hoe zit het met sportieve gezondheid?

Co-creatie van specialisten

Samen leveren de vier bedrijven een breed pakket aan specialisten op het gebied van fysieke prestatie, visuele prestatie, cognitieve functie, reactiesnelheid en concentratie, sportpsychologie, data analyse en, door de kennis en inzet van de afdeling Complexe Genetica van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+, ook op het gebied van DNA-analyse. Door deze samenwerking kunnen zij de best mogelijke analyse maken van een topsporter. 

Op basis van deze analyse bereiken de adviezen, de trainingsmodules en de begeleiding door zijn of haar coach een hoger niveau. De uitslag is als een paar schoenen dat zit als gegoten: individueel en optimaal.

Eerdere berichten:

Save the date: Limburgse arbeidsmarktdag op 24 mei

20-02-2018
Op 24 mei a.s. vindt in Theaterhotel De Oranjerie in Roermond de Limburgse Arbeidsmarktdag plaats met als titel: Anders…
Lees meer

Voorjaarsevent LimburgMakers & LimburgLogistiek

19-02-2018
Dit voorjaar markeert het begin van het tweede jaar van de succesvolle programma’s LimburgMakers en…
Lees meer

Smart Automotive Region op Limburg Unlimited

16-02-2018
De Euregio is sterk in Automotive en laat dat met veel overtuiging zien tijdens Limburg Unlimited op 28 en 29 maart in…
Lees meer

Limburg laat zich tijdens Limburg Unlimited van zijn beste kant zien

16-02-2018
Limburg heeft zich de laatste jaren krachtig ontwikkeld; op het gebied van chemie en materialen, gezondheid en life…
Lees meer

Arbeidsmarkt wordt krapper, vooral kansen in techniek

16-02-2018
Het aantal ww-uitkeringen daalt in een rap tempo. Het UWV meldt dat er eind januari 2018 25% minder ww-uitkeringen wordt…
Lees meer
Pagina 1 / 142
LED werkt samen met:
laden...