Thomas Regout en Techniekcollege leiden samen medewerkers van de toekomst op

datum: 31-08-2017

Vorig jaar is het Maastrichtse bedrijf Thomas Regout samen met Techniekcollege een ontwikkeltraject gestart voor opleidingen binnen het eigen bedrijf. Onder de programma-naam: Tech2Create. Medewerkers kregen de mogelijkheid om een volwaardige mbo-opleiding Mechanisch Operator te volgen, mét een duidelijke en concrete vertaalslag naar de eigen werkvloer. Over een aantal weken mag de eerste lichting medewerkers het diploma in ontvangst nemen.

 

Fabriek van de toekomst

Thomas Regout is marktleider op het gebied van geleiders. Rene Kerkhof, Tooling Manager bij Thomas Regout, werkt al 33 jaar bij het bedrijf. Hij is mentor van een aantal deelnemers die op dit moment de mbo-opleiding volgen. “We blijven onze producten steeds verder ontwikkelen en we investeren in nieuwe machines en technologieën. Zo werken we eraan om een fabriek van de toekomst te worden. Maar als we echt een fabriek van de toekomst willen zijn, moeten we ook medewerkers van de toekomst hebben!”

Medewerkers van de toekomst

Volgens John Gubbels, docent van Techniekcollege, is het daarom belangrijk om medewerkers op te leiden:“Je hebt medewerkers nodig die kunnen werken met die nieuwste technologieën, die om kunnen gaan met nieuwe machines. Medewerkers die niet alleen kijken naar hun eigen afgebakende taak, maar die ook zelf initiatief nemen. Die met ideeën komen en vooruit willen kijken. Dankzij het ontwikkeltraject wordt dit mogelijk!

Tech2create 
                                                                         
Tech2Create is een regionaal programma waarbij Techniekcollege samen met regionale bedrijven aantrekkelijk en eigentijds mbo-onderwijs ontwikkelen. Middels authentieke beroepsopdrachten worden theorie en praktijk aan elkaar gekoppeld. Waarbij het niet alleen om vakkennis draait, maar ook om vaardigheden, houding en algemene kennis.
 

Eerdere berichten:

CLAUT aanwezig op IAA Frankfurt

22-09-2017
Het Limburgse Circulair Automotive Platform CLAUT heeft een stap gezet op het internationale speelveld. De afgelopen week…
Lees meer

Over BISS Institute: technologie die het leven beter maakt

21-09-2017
Big data is big business. Met de opkomst van de digitale economie is de hoeveelheid data explosief gegroeid. “Deze…
Lees meer

LED Logistiek bijeenkomst 4 oktober

21-09-2017
Graag nodigen wij u uit voor de LED Logistiek bijeenkomst op woensdag 4 oktober 2017. We praten u bij over de stand van…
Lees meer

Festival van de toekomst: Regio’s moeten het verschil maken

17-09-2017
Op het Festival van de Toekomst dat vorige week in Heerlen plaatsvond sprak Hans Mommaas, directeur van het Planbureau…
Lees meer

ChallengeX van start!

12-09-2017
Samen met Maastricht University, Jules en Lieve Schouterden – en met subsidie van LED – is de ChallengeX van…
Lees meer
Pagina 1 / 125
LED werkt samen met:
laden...