Thomas Regout en Techniekcollege leiden samen medewerkers van de toekomst op

datum: 31-08-2017

Vorig jaar is het Maastrichtse bedrijf Thomas Regout samen met Techniekcollege een ontwikkeltraject gestart voor opleidingen binnen het eigen bedrijf. Onder de programma-naam: Tech2Create. Medewerkers kregen de mogelijkheid om een volwaardige mbo-opleiding Mechanisch Operator te volgen, mét een duidelijke en concrete vertaalslag naar de eigen werkvloer. Over een aantal weken mag de eerste lichting medewerkers het diploma in ontvangst nemen.

 

Fabriek van de toekomst

Thomas Regout is marktleider op het gebied van geleiders. Rene Kerkhof, Tooling Manager bij Thomas Regout, werkt al 33 jaar bij het bedrijf. Hij is mentor van een aantal deelnemers die op dit moment de mbo-opleiding volgen. “We blijven onze producten steeds verder ontwikkelen en we investeren in nieuwe machines en technologieën. Zo werken we eraan om een fabriek van de toekomst te worden. Maar als we echt een fabriek van de toekomst willen zijn, moeten we ook medewerkers van de toekomst hebben!”

Medewerkers van de toekomst

Volgens John Gubbels, docent van Techniekcollege, is het daarom belangrijk om medewerkers op te leiden:“Je hebt medewerkers nodig die kunnen werken met die nieuwste technologieën, die om kunnen gaan met nieuwe machines. Medewerkers die niet alleen kijken naar hun eigen afgebakende taak, maar die ook zelf initiatief nemen. Die met ideeën komen en vooruit willen kijken. Dankzij het ontwikkeltraject wordt dit mogelijk!

Tech2create 
                                                                         
Tech2Create is een regionaal programma waarbij Techniekcollege samen met regionale bedrijven aantrekkelijk en eigentijds mbo-onderwijs ontwikkelen. Middels authentieke beroepsopdrachten worden theorie en praktijk aan elkaar gekoppeld. Waarbij het niet alleen om vakkennis draait, maar ook om vaardigheden, houding en algemene kennis.
 

Eerdere berichten:

Save the date: Limburgse arbeidsmarktdag op 24 mei

20-02-2018
Op 24 mei a.s. vindt in Theaterhotel De Oranjerie in Roermond de Limburgse Arbeidsmarktdag plaats met als titel: Anders…
Lees meer

Voorjaarsevent LimburgMakers & LimburgLogistiek

19-02-2018
Dit voorjaar markeert het begin van het tweede jaar van de succesvolle programma’s LimburgMakers en…
Lees meer

Smart Automotive Region op Limburg Unlimited

16-02-2018
De Euregio is sterk in Automotive en laat dat met veel overtuiging zien tijdens Limburg Unlimited op 28 en 29 maart in…
Lees meer

Limburg laat zich tijdens Limburg Unlimited van zijn beste kant zien

16-02-2018
Limburg heeft zich de laatste jaren krachtig ontwikkeld; op het gebied van chemie en materialen, gezondheid en life…
Lees meer

Arbeidsmarkt wordt krapper, vooral kansen in techniek

16-02-2018
Het aantal ww-uitkeringen daalt in een rap tempo. Het UWV meldt dat er eind januari 2018 25% minder ww-uitkeringen wordt…
Lees meer
Pagina 1 / 142
LED werkt samen met:
laden...