Limburgs onderwijs overlegt met minister Bussemaker bij Zuyd

datum: 31-08-2017

Maandag 28 augustus 2017 hebben minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en enkele ambtenaren van haar ministerie een werkbezoek afgelegd aan Zuyd Hogeschool in Heerlen. Er werd overlegd met vertegenwoordigers uit het primair-, voortgezet-, middelbaar- en hoger beroeps-, en universitair onderwijs in Limburg, alsmede vertegenwoordigers van de provincie Limburg.

Educatieve Agenda Limburg 


Op de agenda stond onder meer de Educatieve Agenda Limburg. De hoofddoelstelling van dit Kennis-As project is behoud en uitbouw van goed onderwijs in Limburg, te bereiken door middel van een programma “dat de dialoog, het samen leren, het ontwikkelen van leerstrategieën en monitoring samenbrengt”. De Educatieve Agenda Limburg is een samenwerkingsverband tussen de vier instellingen Hoger Onderwijs (Universiteit Maastricht, Zuyd Hogeschool, Fontys Hogescholen en Open Universiteit), het middelbaar beroepsonderwijs (MBO), het voortgezet onderwijs (VO), het primair onderwijs (PO) en de Provincie Limburg. Het project heeft onder meer geleid tot de start van vier doorbraakprojecten: 1. Een goede start voor leerkrachten in het basisonderwijs; 2. MBO in kaart; 3. Leraar je bent het al en 4. Docentprofessionalisering in regionale leercentra. 

Leren en sociale cohesie 

De succesvolle samenwerking tussen de partijen binnen de Educatieve Agenda Limburg heeft tevens geresulteerd in verregaande verkenningen door Zuyd en Fontys voor de mogelijke oprichting van het Centre of Expertise ‘Leren en Sociale Cohesie’, waarover de minister werd bijgepraat. Een van de kenmerken van dit expertisecentrum is dat leerkrachten in de lead zijn en de kennisinstelling een ondersteunende functie heeft. De doelstelling van dit Centre of Expertise is het realiseren van duurzaam, vernieuwend onderwijs en het realiseren van leerarrangementen. Als middel wordt onder meer gekozen voor de oprichting van zogenaamde hotspots: plekken waar passie, visie en brede deskundigheid samengaan met de gedeelde doelstelling. De toegevoegde waarde van deze hotspots is het ontwikkelen, realiseren, verduurzamen en valideren van innovatief, toekomstbestendig en sociaal onderwijs in Limburg.

Eerdere berichten:

Save the date: Limburgse arbeidsmarktdag op 24 mei

20-02-2018
Op 24 mei a.s. vindt in Theaterhotel De Oranjerie in Roermond de Limburgse Arbeidsmarktdag plaats met als titel: Anders…
Lees meer

Voorjaarsevent LimburgMakers & LimburgLogistiek

19-02-2018
Dit voorjaar markeert het begin van het tweede jaar van de succesvolle programma’s LimburgMakers en…
Lees meer

Smart Automotive Region op Limburg Unlimited

16-02-2018
De Euregio is sterk in Automotive en laat dat met veel overtuiging zien tijdens Limburg Unlimited op 28 en 29 maart in…
Lees meer

Limburg laat zich tijdens Limburg Unlimited van zijn beste kant zien

16-02-2018
Limburg heeft zich de laatste jaren krachtig ontwikkeld; op het gebied van chemie en materialen, gezondheid en life…
Lees meer

Arbeidsmarkt wordt krapper, vooral kansen in techniek

16-02-2018
Het aantal ww-uitkeringen daalt in een rap tempo. Het UWV meldt dat er eind januari 2018 25% minder ww-uitkeringen wordt…
Lees meer
Pagina 1 / 142
LED werkt samen met:
laden...