Limburgs onderwijs overlegt met minister Bussemaker bij Zuyd

datum: 31-08-2017

Maandag 28 augustus 2017 hebben minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en enkele ambtenaren van haar ministerie een werkbezoek afgelegd aan Zuyd Hogeschool in Heerlen. Er werd overlegd met vertegenwoordigers uit het primair-, voortgezet-, middelbaar- en hoger beroeps-, en universitair onderwijs in Limburg, alsmede vertegenwoordigers van de provincie Limburg.

Educatieve Agenda Limburg 


Op de agenda stond onder meer de Educatieve Agenda Limburg. De hoofddoelstelling van dit Kennis-As project is behoud en uitbouw van goed onderwijs in Limburg, te bereiken door middel van een programma “dat de dialoog, het samen leren, het ontwikkelen van leerstrategieën en monitoring samenbrengt”. De Educatieve Agenda Limburg is een samenwerkingsverband tussen de vier instellingen Hoger Onderwijs (Universiteit Maastricht, Zuyd Hogeschool, Fontys Hogescholen en Open Universiteit), het middelbaar beroepsonderwijs (MBO), het voortgezet onderwijs (VO), het primair onderwijs (PO) en de Provincie Limburg. Het project heeft onder meer geleid tot de start van vier doorbraakprojecten: 1. Een goede start voor leerkrachten in het basisonderwijs; 2. MBO in kaart; 3. Leraar je bent het al en 4. Docentprofessionalisering in regionale leercentra. 

Leren en sociale cohesie 

De succesvolle samenwerking tussen de partijen binnen de Educatieve Agenda Limburg heeft tevens geresulteerd in verregaande verkenningen door Zuyd en Fontys voor de mogelijke oprichting van het Centre of Expertise ‘Leren en Sociale Cohesie’, waarover de minister werd bijgepraat. Een van de kenmerken van dit expertisecentrum is dat leerkrachten in de lead zijn en de kennisinstelling een ondersteunende functie heeft. De doelstelling van dit Centre of Expertise is het realiseren van duurzaam, vernieuwend onderwijs en het realiseren van leerarrangementen. Als middel wordt onder meer gekozen voor de oprichting van zogenaamde hotspots: plekken waar passie, visie en brede deskundigheid samengaan met de gedeelde doelstelling. De toegevoegde waarde van deze hotspots is het ontwikkelen, realiseren, verduurzamen en valideren van innovatief, toekomstbestendig en sociaal onderwijs in Limburg.

Eerdere berichten:

CLAUT aanwezig op IAA Frankfurt

22-09-2017
Het Limburgse Circulair Automotive Platform CLAUT heeft een stap gezet op het internationale speelveld. De afgelopen week…
Lees meer

Over BISS Institute: technologie die het leven beter maakt

21-09-2017
Big data is big business. Met de opkomst van de digitale economie is de hoeveelheid data explosief gegroeid. “Deze…
Lees meer

LED Logistiek bijeenkomst 4 oktober

21-09-2017
Graag nodigen wij u uit voor de LED Logistiek bijeenkomst op woensdag 4 oktober 2017. We praten u bij over de stand van…
Lees meer

Festival van de toekomst: Regio’s moeten het verschil maken

17-09-2017
Op het Festival van de Toekomst dat vorige week in Heerlen plaatsvond sprak Hans Mommaas, directeur van het Planbureau…
Lees meer

ChallengeX van start!

12-09-2017
Samen met Maastricht University, Jules en Lieve Schouterden – en met subsidie van LED – is de ChallengeX van…
Lees meer
Pagina 1 / 125
LED werkt samen met:
laden...